Setiap kepahitan akan kita telan tetapi disebalik kepahitan ada tersirat kebaikansaia mesti belajar hidup tanpa Si Dia




GULA-GULA KAPAS SAIA MOHAMAD AZMIR BIN SARIF I LOVE HIM SO FREAKING DAMN MUCH 28 FEBRUARY 2012 THE DATE TAKEN walaupun saia selalu gado dgn dea tapi saia tetap sayang dea sanad2

Khamis, 30 Mei 2013

Terima kasih biyy

Dear Diary,
Sekarang pasal bola JDT lawan Pahang jadi isu tergempar uolls HAHA! :D kekecohan di Stadium Darul Makmur menjadi perbualan orang ramai.Orang Pahang tuduh Orang Johor,Orang Johor pula tuduh Orang Pahang yang mulakan balingan batu pada penyokong-penyokong yang lain.Penyokong Pahang membaling batu pada penyokong JDT,manAku fanatik dengan fans JDT,yang paling Aku tabik sekali bila penyokong-penyokong dari Pahang nak menyerang penyokong JDT,ada barisan penyokong JDT membuat rantaian menghalang daripada penyokong diapa-apakan oleh Pahang.Semangat kekitaan macam niyy laah yang kita nak :)Aku pown tak sangka yang penyokong-penyokong sanggup mengorbankan diri demi negeri Johor Darul Takzim yang tercinta :)Ayah aku suruh aku mesej bawak tiang gol bawak balik rumah terserlah keserpontingan ayah ku hehe :)
fans JOHOR DARUL TAKZIM
Semangat macam niyy lah kita mahukan

Pengakuan dari Penyokong Pahang sendiri

Dah-dah lah tuh nak cerita pasal bola sepak hehe :) now nak cerita pasal my husband pula.Now Aku tengah menunggu panggilan Tenaga Nasional Berhad untuk interview.


Perbualan antara Aku dan Azmir


Me: B,baby takut jadi lupa biler bby dah ada kat atas nanti,takudd lupa kat b jew
Azmir: B taw bby bukan macam tuh b taw
Me: Nape b yakin bby macam tuh? Azmir: bby kan syg b ketat..takkan bby nak lupa b mcm tuh jew..see? bby boleh buat
Me: Memang sayang kau sangat-sangat
Azmir: B taw bby sayang b
Me: sayangg sangat dengan budak degil yang masham niyy
Azmir: b,abah marah aku sebab tak jawab call kau

Tak pernah missed pown mesej dari Dia walaupun kami duduk berjauhan ececece ayat HAHA! SUMPAH! memang susah cinta jarak jauh niyy Now Aku tengah tunggu panggilan dari Tenaga Nasional Berhad (TNB) untuk interview




AKU CINTA KAU MOHAMAD AZMIR BIN SARIF 930917-13-5355



 antara aku dan Si Dia :

i missyou a lot Dear :'(


iloveyoumuchymuchy
wa sayangg lu biyy
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH








Ahad, 26 Mei 2013

rindu kan Si Dia

Dear Diary,
Pagi tadi Aku tak boleh nak tidur,Aku ambil h/p then call my beloved berbual dengan Dia belum sempat Aku nak cakap Dia dah sembur Aku dah HAHA! He said taw lah JDT menang Dia bukak cerita pasal bola lah pulak HAHA! weolls bergurau2 dah lame rasenya tak bergurau macam niyy rindunya kat Si Dia.Aku tengok youtube group fourteen yang hensem2 belaka,ada sorang ahli fourteen nama ameer pakai cermin mata hitam and pakai baju warna hitam muka Dia sama macam my beloved Azmir ermm rinduku meluap-luap tiba2 jadi sedih semula kalau uolls nak tahu niyy laa adat orang bercinta jarak jauh macam2 dugaan yang Aku terima selama Aku berhubungan dengan Dia.Bukan apa,mula2 tuh memang manis lama2 tuh jadi pahit,masin pula.Around pukul 5 pagi baru Aku boleh lelap kan mata niyy hah then pukul 7.30 pagi siap2 untuk pergi kerja walaupun hari Ahad
Aku terlalu sayangkan hubungan niyy,Aku tahu Aku bukanyang terbaik or anything else but Aku berusaha nak jadi yang sempurna walaupun Aku tahu bukan senang nak jadi macam tuhh.Aku terlalu rindukan Si Dia,Rindu nak makan sama-sama,Rindu nak menyakat and bergurau2,ejek mengejek,lepak kat TC,4 bulan Aku tinggalkan Dia.Dia seorang yang kuadd berkerja hewhew
Haritu syarikat SYABAS call Aku,punya lah happy uolls tapi dalam pemikiran Aku ligat berpusing 360 darjah.Nak tahu tak sebab apa uolls? sebabnya kat sana Aku tadew sape2 taw yang kedua Aku hidup sorang2 yang ketiga tadew transport untuk Aku pergi kerja nanti.Merantau tempat orang bukan senang uolls macam-macam cabaran kena tempuh.After Aku habis praktikal pihak SYABAS suruh Aku call dorang.Macam-macam Aku apply SPAJ,MPJB,area Johor Bahru,Melaka and Seremban,Aku siap hantar sekali dengan resume Tira sekali okayy NGAM! HAHA!




AKU CINTA KAU MOHAMAD AZMIR BIN SARIF 930917-13-5355



 antara aku dan Si Dia :

i missyou a lot Dear :'(


iloveyoumuchymuchy
wa sayangg lu biyy
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH








Selasa, 21 Mei 2013

kate kakak ku aishkelimm HAHA!

Dear Diary,
kak jue tag gambar kat Aku gambar aiskrim,teringat pulak Aku ajar kak jue makan aiskrim dengan roti gardenia Aku suka ejek kak jue sebab dia suka cakap aiskelimm HAHA! ermm dapnyer hehe kak jue kate dia teringat aku,yewla Aku kan hantu aiskrim hehe terase rindu giler kat akak kesayangan Aku niyy orang pertama yang Aku kenal kat hostel kak jue lah dah dekadd 2 tahun kenal dia niyy,lagipun Aku tadew kakak tuh yang bila Aku dapat kenal kak jue dah macam anggap darah daging sendiri dia sporting best sangatt if orang tuh tak masok kepala dengan Aku mang Aku tak melayan sangat Aku niyy kak jue cakap mak cik dia belikan aiskrim tuhh dia teringat Aku terus tadew selera sebab teringa kat Aku dia jadi sedih sian dengan kak jue Aku taw kau sunyi kan kak mia rindu 
dengan akak taw

wa sayangg lu biyy
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH











Jumaat, 17 Mei 2013

Darah?

Dear my friends
Hye uolls,today i want to talking about types of blood? Jenis darah niyy ada yang jenis A,B,AB & O cerita jew pasal darah mesti dalam otak uolls fikirkan jarum kan? HAHA! mesti ada antara uolls takut jarum or nak derma darah contohnya tapayah jaoh2 lah Aku niyy hah HAHA! Time school dulu,Aku sampai nangis2 tak nak kena cucuk taw funny right? lari dari topik lah pulak oukeouke back to topic
Uolls darah jenis apa? If I,bloods A ikut darah ayah hehe uolls nak tahu tak apa sifat2 darah uolls silalah baca sampai habis


DARAH ‘O ‘
Individu yang memiliki jenis darah dari kategori ini disifatkan sebagai individu yang setia, sabar dan sentiasa yakin terhadap keupayaan dan kebolehan diri sendiri. Selain itu individu dari kategori ini juga sering bersifat ingin menjadi ketua walau dalam apa jua perkara yang ingin dilakukan khususnya yang melibatkan kerja-kerja berkumpulan. Sekiranya menginginkan sesuatu, kamu akan berusaha untuk mencapai matlamat tersebut walau dalam apa cara sekalipun. Ada kalanya kamu dikatakan memiliki sifat cemburu yang agak kuat. Selain itu kamu juga terlalu serius dalam persaingan sehinggakan ia mampu memberikan tekanan kepada diri kamu sendiri. Oleh yang demikian kamu harus lebih bijak mengawal emosi diri mu agar tidak dikuasai dengan tekanan.

 
 
DARAH ‘A ‘
Keharmonian dan keamanan adalah matlamat utama dalam hidup kamu. Kamu gemar melakukan kerja-kerja secara berkumpulan dan kamu juga gemar melibatkan diri dengan berpersatuan. Kamu bijak bergaul dengan individu disekeliling mu dan ternyata mereka juga sentiasa berasa senang untuk bekerjasama dengan mu. Sikap sensitif, sabar, dan bertimbang rasa yang ada dalam diri kamu itu melambangkan bahawa kamu tergolong dalam kategori individu yang memiliki keperibadian penyayang. Walau bagaimanapun ada kalanya kamu agak degil dan terlalu kuat bekerja sehinggakan tidak mengendahkan langsung waktu untuk berehat. Kamu harus ingat, kesihatan juga perlu diutamakan. Jangan kerana terlalu leka dengan kerja-kerja kamu itu, kesihatan diri pula yang terabai.
DARAH ‘ B’
Sempoi! Itulah ungkapan yang paling rapat dengan mu. Kamu lebih selesa dengan kesederhanaan. Dalam perhubungan pula kamu adalah individu yang terlalu jujur dan lebih gemar berterus terang dalam apa jua perkara. Dalam melaksanakan sesuatu tugasan yang diberikan, kamu lebih gemar melaksanakannya dengan cara kamu sendiri. Kamu adalah individu yang kreatif dan fleksibel, mudah bagi diri kamu untuk meletakkan diri sendiri dalam apa jua situasi mahupun kelompok golongan tertentu. Kamu adalah individu yang bijak bersosial. Namun ada kalanya sikap kamu yang gemar berdikari dan tidak gemar meminta bantuan orang lain itu, mampu mendatangkan masalah buat diri mu dan sekali gus memperlihatkan kelemahan pada diri sendiri. Kamu harus ingat bahawa, tidak semua perkara kita boleh menyelesaikannya secara bersendirian.
DARAH ‘AB ‘
Tenang dan bijak mengawal emosi, itulah keperibadian yang jelas terpancar dalam diri individu yang tergolong dalam kategori darah berjenis AB ini. Kamu juga sentiasa menghormati orang lain dan ini menjadikan individu yang berada di sekeliling mu berasa selesa untuk berdampingan dengan mu. Kamu juga memiliki sikap humor semula jadi dalam diri dan sentiasa bersikap menghiburkan dan ceria. Namun ada satu perkara yang harus kamu perbaiki dalam diri kamu itu. Kamu perlu lebih bijak dan berani untuk membuat keputusan sendiri. Jangan biarkan orang lain membuat keputusan untuk diri kamu sendiri.





wa sayangg lu biyy
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH








Ahad, 12 Mei 2013

kenapa yer?

Dear Diary,
Aku tengok adek2 Aku layan Aku macam benci sangatt dengan AKU niyy KENAPA YER? mungkin Aku tak boleh jadi kakak pada korang agaknya kadang2 tuh terpikir juga mesti Aku sedih tau kat sini jewlah yang boleh Aku curhat Aku selalu menyusahkan orang lain kew ea?
Aku rasa Aku nak pergi jaoh dari family Aku bulan 7 maybe after final exam Aku nak hidup dengan kawan-kawan or duduk sendiri dari duduk dengan family Aku dah tak nak susahkan orang dah lepas niyy Aku dah nekad dalam diri Aku yang Aku nak jadi anak yang berjaya Aku dah nekad juga Aku akan balik JB bila Aku dah ada kereta nanti and Aku nak bank in duit kat mak Aku tiap2 bulan doakanlah kejayaan Aku ini Aku pown dah tak tahu nak curhat apa dah hehesee u later


wa sayangg lu biyy
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH








im MIA :) i dnt care wht people talking bout me 'do i care bitcher! 'sporting,caring & others,i want to be myself im not hipocrit :D Thank You :D