Setiap kepahitan akan kita telan tetapi disebalik kepahitan ada tersirat kebaikansaia mesti belajar hidup tanpa Si Dia




GULA-GULA KAPAS SAIA MOHAMAD AZMIR BIN SARIF I LOVE HIM SO FREAKING DAMN MUCH 28 FEBRUARY 2012 THE DATE TAKEN walaupun saia selalu gado dgn dea tapi saia tetap sayang dea sanad2

Isnin, 28 Mei 2012

maruah ku dihina

kau lelaki..tolong jaga ayat kau kalau nak menegur seorang perempuan!
IF NAK TENGOK CLICK JERR
just becoz u have lots of book in your table.. just becoz u feel like u have thousands of knowledge.. juz becoz u dont post your own pictures.. just becoz ur FACEBOOK dont talk about your personal life. .juz becoz you think that your girlfrend is perfect enuf than other girl.. so u think that you are so perfect? so u think that other people which is not like u and ur blog is bad?? so u think you can humiliating and criticizing others so badly?? i wanna say..u such an ugly hypocrite!!
in general..im sick with the people that they think there are good in judging but in fact..they are totally wrong!!!
engkau seorang lelaki...dengan sesuka hatinya nak kutuk kami..cakap hal peribadi kat FB..etc..etc..all the time.. but..pernah kah korang terfikir..korang engkau seorang lelaki yang menjatuhkan maruah..yang mempermainkan wanita?? menegur biar orang faham..tapi..perlu ke kau tulis dengan ayat sampai jual pantat kat k0lej PSDC,kat korong dengan harga 5 ringgit only??? what the fuck is that?kau menegur dalam masa yang sama kau bercakap macam sedang tengok filem lucah?so kau fikir kau cukup sinis ke? orang yang kau add ko maki,ko malukan aku ko jatuhkan maruah diri aku? ape niyy? u are muslim right? macam mne dengan orang yang non-muslim yang bacanyer? dapatkah mereka terima makian ko? must they think Islam is not good & berfikir itu ini...kau seorang lelaki mestilah menegur kami dengan perkataan yang baik bukan dengan makian dan habuan
but i wanna ask u..is that nasihat??is that teguran?saya rasa kau tidak lebih daripada mahu menggunakan kebodohan perempuan untuk kepentingan kau sendiri! bukan main gah kau mengkritik bla..bla..bla..but at the same time..kau seolah olah menghina perempuan..kau bercakap pasal harga diri, murah, dan sebagainya..seolah-olah kau mahu membuka semua aib yang kadang2 orang lain xperasan..tapi kau beritahu pada semua biar semua orang perasan.. kau berkata.wanita itu yang membiarkan dirinya untuk dimalukan..sebenarnya kau sendiri yang memalukan wanita..kau yang mengaibkan mereka..jika wanita itu sudah buat perkara yang memalukan mereka..apa hak kau untuk menambah malu dan aib wanita tersebut? tapi pada masa yang sama..kau bercakap tentang perkara lucah..kau mengkritik dan membuka segala2nya..macamlah girlfriend kau bagus kn..macamlah kau xpernah berpegang tangan dengan girlfriend kau..macamlah girlfrend kau menutup aurat dengan betul dan sebagainya.. aku tak mengatakan bahawa kau perlu sempurna baru nak menegur orang..tapi biarlah bertempat..jangan menjadi terlalu hipokrit..jangan kau hanya mahu membuat modal untuk entry kau padahal dalam hati & pemikiran kau yang kotor..SAYA ULANGI,,kotor!!!!! kita konon2nye islam..lantang menegur orang lain..tegur dan caci dalam masa yang sama..ya..we are muslim..but majority of us, do not practice Islam the way it must be practiced. In fact, the majority of us are hypocrites, pretending and showing one side while the truth is otherwise. We backbite, we gossip, we cheat, and we don't work honestly..siapa sangat diantara kita benar2 jujur??i think that im not that stupid untuk menilai jujur atau tidak seseorang itu as YOU think that you are not stupid untuk menilai baik dan buruknya seseorang itu.. saya tidak pernah menyuruh mana2 diantara korang menafikan atau menentang sesuatu yang salah..yang salah tetap salah dan kau wanita harus memperbaikinya..tapi saya benci pada lelaki yang sengaja menambahkan perasa dan rempah diatas ketidaksempurnaan kami termasuk saya sendiri untuk menyedapkan cerita..dengan itu..kau lelaki seolah olah mengajak semua orang untuk prejudis terhadap perempuan..prejudis prejudis sana..prejudis sini....saya benci itu.sungguh. saya tulis entry ni sebab saya rasa sedikit tersentuh bila seorang kawan yang bukan islam dimaki dan dicaci tentang maruahnya begitu juga dengan saya,saya betul2 sedih dengan makian sedemikian tapi dengan bahasa yang sangat celaka.. kau dah berkata lucah dengan aku dan kawan2 aku,family aku ambik serius pasal ni kerana ia menjatuhkan maruah &dibawah AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
taw kan apa hukumannya? orang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.& aku nak bagitahu kau if kau buatt lagi memang sipa lahh nasib ko,langitt ni tinggi kew rendah yewk?yang peringatan saya untuk anda ;)YEWW,memang KAMI PEREMPUAN YANG BERSIFAT LEMAH TAPI KAMI BUKAN SELEMAH YANG KAU SANGKA,KAMI PEREMPUAN KUAT DAN TIDAK TAKUT KEPADA MANUSIAaku pembela nasib perempuan. sepatutnya kau respect kami macam mana kau respect ibu kau sendiri yang melahirkan kau tuh...bukan kau sesuka hati kau memaki &keluarkan kata-kata kesat...
so..kau bebas untuk menulis dan berkata apa sahaja..APA SAHAJA..sebab is your blog i dont care..but..please..show your respect to others..at least!! p/s: i dont mind if sesiapa nak mention my name in their entry sebagai contoh..i really dont mind.but one thing saya nak cakap, I am not naive..and i know every single thing happening around me.. p/s/s: siapa yang terasa..im so sorry..just my humble opinion...xperlu bersetuju dengan saya if u think that im wrong..but then..i just hope one thing..women should be protected and dihormati..so..please mind your words when u talk about someone dignity..
thanks 4 reading this
tataw nak writting apa lagii taw,,
tangan pulakk dah penat nak menaip niyy,kbye!
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH



Ahad, 27 Mei 2012

diakah yang terbaik?


Hye peeps,,
hidup tak semuanya sempurna kan? belajar dari kesilapan masa silam yang telah kita pernah lakukan & ucapkan

begitu juga dengan aku
aku manusia biase juga tak sempurna mana pown tapi perlukan sokongan moral dari orang sekeliling aku juga
selama aku couple dengan aku selalu tunjukkan keegoan aku depan laki
tapi sejak si dia hadir dalam hidup aku si dia telah mengubah hidup aku banyak nasihatkan aku
tapi aku degil tahap gaban tak nak dengar ape yang si dia cakap makin si dia cakap makin aku buatt
aku selalu buat dia marah tapi dia steady cool jew kan? hah macam mane tuhh? HAHA! tapi aku sallute dengan si dia
semalam kan si dia hantar mcg kat nizam my ex boyfiee kitee then dia cerita macam2 kat si dia taw
sampai aku mintak putus dengan si dia,si dia atas moto nangis taw tuhh pown tira yang bagitaw aku
kak jue pown sedih aku putus dengan si dia
fareed pown im aku tnya kenapa dengan aku & si dia taww
masa si dia tinggalkan aku mak aiii hati aku sedih taw! si dia tak pernah macam tuhh dengan aku
aku nangis taw! makk oiii
tira pown join aku nangis sekali & tira suka aku dengan si dia & cakap dengan aku mane 1 intan & mana 1 permata
baru aku taw si dia tuhh bernilai bagi aku walaupun si dia tak sehensem ex2 aku sebelum ni
si dia yang paling aku suka bersifat sederhana jew
aku telah memilih si dia dari nizam
tadi ayah aku col & tanya macam mana aku & nizam(my ex) nizam ada hantar mcg kat ayah
ayah sukakan si dia ayah bagi suntik semangat baru kat aku jangan sesekali rasa down
ayah cakap azmir mcg ayah tapi ayah tak balas ayah cakap ayah saja jew tak nak balas mcg azmir ayah nak tengok dia boleh tak selesaikan masalah dengan baik,boleh tak menjadi nasib lahh aku ada mak & ayah yang sporting glew ;D sayangg ko la ayah
azmir,tira & syasya taw yang family aku semua sporting glew hee
tataw nak writting apa lagii taw,,
tangan pulakk dah penat nak menaip niyy,kbye!
wa sayangg lu biyy
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH



Khamis, 24 Mei 2012

Bila Kita Sayang Orang Tuhh

Bila kita sayang orng tuu , kita tngu dia lama lama pun tpea . Tapi bila dia tngu kita , dia mara mara . Hati kata , adatlah ada yng ditunggu dan menunggu Bila kita sayang orng tuu , kita tak tido pun tpea lyan dia tnga bosan . Tapi bila kita bosan , ada dia nak lyan kita ?Hati kata , tpea dia busy tuu Bila kita sayang orng tuu , kita bercrita dgan dia mcam kita crita dgan tngul jea . Tapi bila dia bercrita dgan kita , kita dnga sptah ptah kita kena ingat klau tak ingat kita yng kena mara Hati kata , tpea sayang lah katakan Bila kita sayang orng tuu , kita gado dgan dia kita diam jea . Tapi dia heboh sedunia . Hati kata , tpea dia tension tuu Bila kita sayang orng tuu , kita call nak ckap dgan dia . Tapi dia bagi phne dkat orng lain atau matikan . Hati kata , tpea lyan jea kwan dia kwan kita juga Bila kita sayang orng tuu , kita dgan dia lapa . Tapi kita bagi smua makanan kita dkat dia . Hati kata , alaa jaga lah hati dia ksian dia Bila kita sayang orng tuu , kita sngup bagi dia rest bila dia letih . Tapi bila kita letih , dia sruh juga kita lyan dia yng tnga bosan . Adil kea ? Hati kata , alaa bkan slalu pun Bila kita sayang orng tuu , kita jadi mcam orng gila bila dnga dia sakit . Tapi bila kita sakit , dia siap klua dgan kwan kwan dia meraikan hari kesakitan kita . Hati kata , tpea takan dia nak berkepit dgan kita 24jam Bila kita sayang orng tuu , kita tak pena pntingkan diri sndiri . Tapi dia hipokrit thap gaban . Hati kata , tpea dia memang mcam tuu kena lah trima Bila kita sayang orng tuu , kita sayang nak tngalkan dia slama lamanya . Tapi dia tak tahu kita berdpan dgan maut . Wlaupun kita sakit dia kata dkat kita , sakit biasa jea jgan nak mengada .Hati kata , mcam mana lah dia bila kita dah tdea mesti dia happy Bila kita sayang orng tuu , kita tak sngup tgok dia derita . Tapi dia tak pena hrgai diri kita . Hati kata , tahu tak brtapa sayangya aku dkat kau Bila kita sayang orng tuu , kita sngup tngalkan dia slama lamanya untk dia bhagia . Tapi adakah dia tahu pengorbanan kita ?Hati kata , tpea janji dia bhagia Bila kita dah tngalkan dia slama lamanya , dia dtng ziarahi pusara kita . Dia kata dia mnta maaf sbab pena mngata kita dia mnta maaf sbab pena buat kita tngu dia dia mnta maaf sbab pena pksa kita lyan dia time dia bosan dia mnta maaf sbab pena heboh sedunia salah kita dia mnta maaf sbab pena tak hiraukan call kita dia mnta maaf sbab pena tak dnga luahan hati kita dia mnta maaf sbab pena buat kita kelaparan sbab dia dia mnta maaf sbab pena gngu time rest kita dia mnta maaf sbab tak pena hiraukan sakit kita dia mnta maaf sbab pena pntingkan diri dia sndiri dia mnta maaf sbab tak pena tgok penderitaan kita Namun smuanya telah terlambat Hrgailah orng yng kita sayang , krana dia akan pegi tngalkan kita bila bila masa .
MOHAMAD AZMIR BIN SARIF 930917-13-5355
wa sayangg lu biyy
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH



Rabu, 16 Mei 2012

tiket ouhh tiket

Hey guys!
MIA HERE
Hari ni happykodd ?

pagi tadi pergi kelas kol 9 pagi & buat wayar kabel internet masa nak gunting wayar terhiris jari sendiri pulak dah aiyyoooo...huh! lecturer suroh cuci luka aku buat tataw jewaiiyyyooooo . . . . banyak degill ini minahtapi walaupun jari aku berdarah aku punya kabel internet(amali) berjayaouhh God,thanx!
lepas habis kelas aku temankan tira beli tiket,aku dah beli dah minggu lepassampai kat kaunter tiket tanya tiket 18 haribulan ni ada tak ? orang tuhh kate ade seat single 6C tekejut aku sebab aku punya seat 5C tira duduk belakang aku nanti . . . Ouhh God,im so feels very grateful today
sebab ada kawan temankan sampai ke Johor Bakru nanti
tiket mia&tira ^_^





 love you like a love song with our story 


ILOVEYOU AZMIR


saya berjanji akan:kongsi masalah bersama

:sentiasa bersama dengan awak

:terima awak apa adanya

:saya mao hidup semati dengan awak

:saya takkan cari penganti selain awak
saya akan bila:awak sakitkan hati saya

:awak marah saya

:jika awak curang

:jika awak hilang dari saya

:awak tinggalkan saya sorang2


i never let you go biyy








MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH



Selasa, 15 Mei 2012

im so sad today

Hey hey!

Hari niyy punya cerita sedih laa aku just gurau jew mang aku dah perangai suka mengusik orang dari perasaan nak bergurau tuhh jadi gadoh pulak tapii tapela,dia bukan untuk aku kodd
ekhemhem. . . Hello,im mia


menghitung harii nak balik Johor BahruIMISSYOUALLI want 2 go back to my hometown
relax Mia and take time to forget himkau mestii kuat dear jangan mengalah
ILOVEYOU AZMIR


saya berjanji akan:kongsi masalah bersama

:sentiasa bersama dengan awak

:terima awak apa adanya

:saya mao hidup semati dengan awak

:saya takkan cari penganti selain awak
saya akan bila:awak sakitkan hati saya

:awak marah saya

:jika awak curang

:jika awak hilang dari saya

:awak tinggalkan saya sorang2


i never let you go biyy








MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH




Isnin, 14 Mei 2012

luahan hatii saia



saia tak tahu nak luahkan perasaan ini kat sape tapii cuma kat catatan/blog niyy jew yang saia boleh luahkan pew yang saia simpan




mohamad azmir

lelaki ini yang telah mengubah cara hidup akukawan2 aku cakap kesian azmir dapat awek macam aku yang masok air & kasaraku nak ubah tapi bila aku fikir balik buat apa kita nak jadi hipokrit lebih baik kita jadi diri sendiri kaninilah adalah prinsip hidup akuThis man was very patient with my behaviordia seorang yang memahami,penyayang auw% & suka manjakan aku


 love you like a love song with our story 


if you all nak tengok full picture click jew okayy # THANK YOU


niyy aku copy * paste ape yang dia chat dengan kawan aku kat facebook dalam diamx2 sorry biyy


baby bukan tak nak percaya biyy tapi masa lalu aku buadd aku tak percaya dengan semua manusia yang bernama lelaki 









baby da lost contact la dengan Nizam tuhh dh tawar hatii dengan dia biyy janganlah risau yew Ɩ ˩ѲѴЄ ƳѲƲ



tergamam baby baca im dekat facebook biyy cakap macam niyy dengan tira

  biyy selalu cakap pasall kawen dengan baby kan mengada

baby nak cakap 1 jew yang baby sayang sangatt dengan biyy & i want to apologize for the offense that much I do dear 



ILOVEYOU AZMIR


saya berjanji akan:kongsi masalah bersama

:sentiasa bersama dengan awak

:terima awak apa adanya

:saya mao hidup semati dengan awak

:saya takkan cari penganti selain awak
saya akan bila:awak sakitkan hati saya

:awak marah saya

:jika awak curang

:jika awak hilang dari saya

:awak tinggalkan saya sorang2


i never let you go biyy








MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH



im MIA :) i dnt care wht people talking bout me 'do i care bitcher! 'sporting,caring & others,i want to be myself im not hipocrit :D Thank You :D