Setiap kepahitan akan kita telan tetapi disebalik kepahitan ada tersirat kebaikansaia mesti belajar hidup tanpa Si Dia




GULA-GULA KAPAS SAIA MOHAMAD AZMIR BIN SARIF I LOVE HIM SO FREAKING DAMN MUCH 28 FEBRUARY 2012 THE DATE TAKEN walaupun saia selalu gado dgn dea tapi saia tetap sayang dea sanad2

Rabu, 10 Julai 2013

Jumaat, 28 Jun 2013

Percintaan dan persahabatan

Dear Diary,
18/6/2013 up to kuantan hewhew my love tak sabar sangat nak jumpa and dinner together waaahhh dalame tak makan sama2 rindu sangat.After dinner my love ajak keluar pergghhh! keesokan hari,habis jew kelas my love mesti spent time with me sampai ke tengah malam maklumlah dah 4 bulan tak jumpa kan? hari2 Dia temankan Aku.
23/6/2013
Sampai jew My love kat rumah,Dia mesej Aku Dia cakap
my love: Selame seminggu ni,B da dpt bagia mcm kite dlu..thanx bb..good luck esok..jgn hampe kn b,.wt btol2..ily amira
lupa pula Aku nak bagitahu yang keesokan harinya 24/6/2013 Aku bakal menduduki final Exam.Pagi tuh Aku pergi ke kolej and watlek jew depan kawan-kawan.Ujian start pukul 10.10 minit agak lewat mula nya.Aku dapat jew kertas ujian teori terus jawab dengan fulled confident.Lebih kurang pukul 11 pagi Aku dengan confident nya letak pen and kertas sebelah kanan dan keluar dewan dengan penuh senyuman ececece HAHA! after Aku keluar dewan kawan sekelas Aku 3 orang menyusul dari belakang HAHA!
Result kelaur pukul 12 tengahari sebelom pukul 12 tengahari Aku masuk dewan semula tengok ade 3 paper repeat jantung Aku berdebar giler Aku mengharapkan seribu kejayaan.Orang yang bertugas menjaga Aku mase dalam dewan menyebut name 2 orang rakan sekelas Aku orang yang ketiga nama yang disebut adalah Aku,Aku tengok muka Dia Aku ingatkan Aku repeat rupanya Aku adalah salah seorang dari 4 orang yang markah Teori yang paling tinggi.Ya Allah,terima kasih :) pagi-pagi buta my love dah mesej tira Dia tanya sama ada Aku pergi Exam kew tak? HAHA! takodd sangat Aku tak pergi hehe Aku balik dari kolej jew my love terus datang jumpa Aku mase Aku banyak habis dekat Azmir loveyou biyy
25/6/2013 Exam Amali final Exam JPK Tahap 3 Ya Allah,bertapa susahnya exam Amali niyy ada lagi 10 minit lagi Aku terus menangis server niyy tersangatlah susah dengan tiba2 PC Aku terpadam ujian paing besar Aku terima sedih sangat last minutes kedua-dua PC Aku dapat connect set ipconfig alah korang bukan tahu pown kan? HAHA! nasib baik Aku lulus markah Aku 38.68 boley lah tuh asal lulus dan layak dapat sijil Tahap 3 sudah lah kan2? After balik dari kolej,my love datang rumah sewa and keluar dengan kawan serumah pergi makan together and tengok cerita Teduhan Kasih tetiba Ina kawan sekelas ku col tanya kat mane ia ajak pergi funfair Azmir lak cakap pergi Teluk chempedak.Lepak dengan dorang kacau bapok time tuh pukul 3 pagi around pukul 3.45 Aku balik sebab mengantuk sangat HAHA!


 

Tiba mase tok Aku pergi,Ina ciom dahi Aku loveyou my friends Ina,Fiqah,Akim and my love temankan Aku sampai Aku naik bas erm around pukul 4 bas baru gerak.my love dah standby cermin mate takod airmata turun Aku tahu perasaan Dia.Dia hantar mesej kat Aku macam niyy my love: Seminggu bb kt sni..b rse sehari..em (keluar setitik demi setitik air mata Aku jatuh)


AKU CINTA KAU MOHAMAD AZMIR BIN SARIF 930917-13-5355



 antara aku dan Si Dia :


i missyou a lot Dear :'(


iloveyoumuchymuchy
wa sayangg lu biyy
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH








Rabu, 12 Jun 2013

Dia :'(

Dear Diary,


Aku tak tahu nak cerita nak cuhat isi hati Aku niyy hah terasa bodoh pown ada,sedih,kecewa semua ade except happy lah yang tadew sekarang niyy.Aku saja jew nak buat Dia marah sebab saja nak menguji Dia kat facebook Dia kalau update status chill bro what? chill bro? its ridiculous okayy Dia tuh panas baran sebenarnya.Betol lah istilah BILA KITA SENANG RAMAI ADA DENGAN KITA,BILA KITER SUSAH TADEW YANG DATANG DEKAT DENGAN KITER melainkan RAKAN SETIA OR ORANG TERISTIMEWA DALAM HIDUP KITA.Aku tak tahu macam mana nak sedarkan AZMIR dari mimpi Dia tuh sebab Dia lebih pentingkan member2 lame Dia dari Aku.Aku bukan apa cuma rasa terkilan sikidd jew sampai menipu Aku semua sedangkan Aku banyak berkorban untuk Dia.Dulu,bila Aku tak hargai pengorbanan Dia kat Aku he very angry,u know that? its not fair.So,malam niyy Aku memang nak buadd kau sakidd hati biyy biar otak kau berfikir sikiddTolonglah bagi baby peluang tok rase dihargai macam mane biyy hargai baby dulu? pleaseee
Even kita selalu gaduh Aku tetap sayangg kau :) saje cari pasal dengan ko biyy malam tadi im still love u walaupun baby taw sayangg biyy dah kurang :/ tak macam dulu :) but I know im not Mrs PERFECT :) kalau Aku tadew t belum tentu siapa boleh tolong and tahan dengan perangai kau biyy :) Aku niyy jewlaa yang setia dengan kau biyy, Aku sanggop buat apa jew asalkan kau happy jew kau jew tapena nampak tuh semua
Macam yang biyy Aku selalu cakap yang Aku kuat membebel.So,sampai sini jelah penulisan Aku untuk harini yew





AKU CINTA KAU MOHAMAD AZMIR BIN SARIF 930917-13-5355



 antara aku dan Si Dia :

i missyou a lot Dear :'(


iloveyoumuchymuchy
wa sayangg lu biyy
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH








Khamis, 30 Mei 2013

Terima kasih biyy

Dear Diary,
Sekarang pasal bola JDT lawan Pahang jadi isu tergempar uolls HAHA! :D kekecohan di Stadium Darul Makmur menjadi perbualan orang ramai.Orang Pahang tuduh Orang Johor,Orang Johor pula tuduh Orang Pahang yang mulakan balingan batu pada penyokong-penyokong yang lain.Penyokong Pahang membaling batu pada penyokong JDT,manAku fanatik dengan fans JDT,yang paling Aku tabik sekali bila penyokong-penyokong dari Pahang nak menyerang penyokong JDT,ada barisan penyokong JDT membuat rantaian menghalang daripada penyokong diapa-apakan oleh Pahang.Semangat kekitaan macam niyy laah yang kita nak :)Aku pown tak sangka yang penyokong-penyokong sanggup mengorbankan diri demi negeri Johor Darul Takzim yang tercinta :)Ayah aku suruh aku mesej bawak tiang gol bawak balik rumah terserlah keserpontingan ayah ku hehe :)
fans JOHOR DARUL TAKZIM
Semangat macam niyy lah kita mahukan

Pengakuan dari Penyokong Pahang sendiri

Dah-dah lah tuh nak cerita pasal bola sepak hehe :) now nak cerita pasal my husband pula.Now Aku tengah menunggu panggilan Tenaga Nasional Berhad untuk interview.


Perbualan antara Aku dan Azmir


Me: B,baby takut jadi lupa biler bby dah ada kat atas nanti,takudd lupa kat b jew
Azmir: B taw bby bukan macam tuh b taw
Me: Nape b yakin bby macam tuh? Azmir: bby kan syg b ketat..takkan bby nak lupa b mcm tuh jew..see? bby boleh buat
Me: Memang sayang kau sangat-sangat
Azmir: B taw bby sayang b
Me: sayangg sangat dengan budak degil yang masham niyy
Azmir: b,abah marah aku sebab tak jawab call kau

Tak pernah missed pown mesej dari Dia walaupun kami duduk berjauhan ececece ayat HAHA! SUMPAH! memang susah cinta jarak jauh niyy Now Aku tengah tunggu panggilan dari Tenaga Nasional Berhad (TNB) untuk interview




AKU CINTA KAU MOHAMAD AZMIR BIN SARIF 930917-13-5355



 antara aku dan Si Dia :

i missyou a lot Dear :'(


iloveyoumuchymuchy
wa sayangg lu biyy
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH








Ahad, 26 Mei 2013

rindu kan Si Dia

Dear Diary,
Pagi tadi Aku tak boleh nak tidur,Aku ambil h/p then call my beloved berbual dengan Dia belum sempat Aku nak cakap Dia dah sembur Aku dah HAHA! He said taw lah JDT menang Dia bukak cerita pasal bola lah pulak HAHA! weolls bergurau2 dah lame rasenya tak bergurau macam niyy rindunya kat Si Dia.Aku tengok youtube group fourteen yang hensem2 belaka,ada sorang ahli fourteen nama ameer pakai cermin mata hitam and pakai baju warna hitam muka Dia sama macam my beloved Azmir ermm rinduku meluap-luap tiba2 jadi sedih semula kalau uolls nak tahu niyy laa adat orang bercinta jarak jauh macam2 dugaan yang Aku terima selama Aku berhubungan dengan Dia.Bukan apa,mula2 tuh memang manis lama2 tuh jadi pahit,masin pula.Around pukul 5 pagi baru Aku boleh lelap kan mata niyy hah then pukul 7.30 pagi siap2 untuk pergi kerja walaupun hari Ahad
Aku terlalu sayangkan hubungan niyy,Aku tahu Aku bukanyang terbaik or anything else but Aku berusaha nak jadi yang sempurna walaupun Aku tahu bukan senang nak jadi macam tuhh.Aku terlalu rindukan Si Dia,Rindu nak makan sama-sama,Rindu nak menyakat and bergurau2,ejek mengejek,lepak kat TC,4 bulan Aku tinggalkan Dia.Dia seorang yang kuadd berkerja hewhew
Haritu syarikat SYABAS call Aku,punya lah happy uolls tapi dalam pemikiran Aku ligat berpusing 360 darjah.Nak tahu tak sebab apa uolls? sebabnya kat sana Aku tadew sape2 taw yang kedua Aku hidup sorang2 yang ketiga tadew transport untuk Aku pergi kerja nanti.Merantau tempat orang bukan senang uolls macam-macam cabaran kena tempuh.After Aku habis praktikal pihak SYABAS suruh Aku call dorang.Macam-macam Aku apply SPAJ,MPJB,area Johor Bahru,Melaka and Seremban,Aku siap hantar sekali dengan resume Tira sekali okayy NGAM! HAHA!




AKU CINTA KAU MOHAMAD AZMIR BIN SARIF 930917-13-5355



 antara aku dan Si Dia :

i missyou a lot Dear :'(


iloveyoumuchymuchy
wa sayangg lu biyy
MY darling: MOHAMAD AZMIR =)

p/s: DONT TAKE HIM FROM ME, plz allowed owkeyh..



p/s: ini adalah luahan 100% dari hati saya , MACEH








im MIA :) i dnt care wht people talking bout me 'do i care bitcher! 'sporting,caring & others,i want to be myself im not hipocrit :D Thank You :D